Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна не успява да се възползва от бунта

...
Следвайте Гласове в ТелеграмУкрайна не успява да се възползва от бунта
Коментари Харесай

''Ню Йорк Таймс'': Бунтът на Пригожин не е отслабил руските позиции в Украйна

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Украйна не съумява да се възползва от протеста на Евгений Пригожин, създател на частната военна компания " Вагнер " (ЧВК), на бойното поле, като тези събития не оказаха отрицателно въздействие върху обстановката на бойното поле за Русия, написа вестник " Ню Йорк Таймс ".

Позовавайки се на американски публични лица, вестникът показва, че " не наподобява да е имало непосредствени пропуски в защитата, които да се употребяват ", нито една съветска част не е напуснала позициите си в петък или събота и не е имало " никакво намаляване на войната ".

В същото време вестникът твърди, че Украйна " ще се стреми да се възползва от хаоса ", за който се твърди, че е породен от дейностите на Пригожин и неговите поддръжници.

Вечерта на 23 юни в канала на създателя на " Вагнер " Евгений Пригожин в Telegram бяха оповестени няколко аудиозаписа. Той по-специално твърди, че неговите подразделения са станали обект на нахлуване, за което упреква военните управляващи на страната. Федералната работа за сигурност (ФСБ) стартира наказателно следствие на апелите за въоръжен протест. Руското министерство на защитата жигосах изказванията за удар по " тиловите лагери " на ЧВК " Вагнер " като подправена вест.

Подразделенията на ЧВК, които подкрепяха Пригожин, се насочиха към Ростов на Дон и към Москва. В телевизионно послание към нацията в събота съветският президент Владимир Путин дефинира дейностите на групата " Вагнер " като въоръжен протест и изменничество, като даде обещание да предприеме строги ограничения против бунтовниците.

По-късно в събота беларуският водач Александър Лукашенко, в съгласие с Путин, организира диалози с Пригожин, вследствие на които ЧВК обърна частите си и се върна в полевите лагери. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че наказателното дело против началника на Вагнер ще бъде прекъснато, а самият Пригожин ще отиде в Беларус. Освен това съветските управляващи се ангажираха да не преследват тези от ЧВК " Вагнер ", които са взели участие в протеста, заради техните " фронтови заслуги ".

Инфо: ТАСС

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР